9 OKTOBER 2024

DOCUMENTAIRE

The Making of ‘Under the Carpet’

Dankzij Adrien Tirtiaux en Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility is de verbindingsroute tussen de Site Sint-Jan en het Minnewater letterlijk boven water gekomen. Tirtiaux ontblootte niet alleen de restanten van die weg, hij ging praten met mensen die de weg maar al te goed kennen: verpleegkundigen, ambulanciers, ziekenhuispersoneel. Omdat dit helemaal aansluit bij ‘the art of Conversation’ gingen we met hem mee en maakten Thomas Maddens en Anneleen Ophoff een documentaire over de weg en haar verleden, heden en toekomst.

OVER DE FILM
The Making of ‘Under the Carpet’

Deze korte documentaire volgt het maakproces van ‘Under the Carpet’, een drieledige tijdelijke installatie van Adrien Tirtiaux voor Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility dat uitnodigt om de verbindingsweg tussen het Sint-Janshospitaal en de Minnewaterkliniek te herontdekken.

Terwijl de Belgische kunstenaar het mostapijt oprolt en de oude verbindingsweg opnieuw blootlegt, blazen Magda en Georges het stof van hun herinneringen aan de plaats waar ze elkaar voor het eerst ontmoetten. De weg vormde immers niet enkel een essentiële schakel tussen twee zorginstellingen maar verbond ook de levens van bezoekers, personeel en buurtbewoners.

Deze documentaire is een initiatief van Brugge 2030, de Brugse kandidatuur voor Europese Culturele Hoofdstad, in samenwerking met Triënnale Brugge: Spaces of Possibility en Erfgoedcel Brugge, gemaakt door A Mad Production.

PARTNERS

  • Triennale logo

    Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility

    Van 13 april tot 1 september nam Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility de straten van de historische binnenstad en Zeebrugge in met hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties. Samen met twaalf kunstenaars en architecten van over de hele wereld houdt Triënnale Brugge voor haar vierde editie het sluimerend potentieel van de steeds veranderende stad tegen het licht en daagt het uit om mee na te denken over de toekomst van Brugge, en ruimer, de stad. 

    Bezoek de website

  • Erfgoedcel Brugge

    Erfgoedcel Brugge is er voor iedereen die wil samenwerken rond Brugs cultureel erfgoed. Daarbij horen zowel roerend als immaterieel erfgoed.

    Bezoek de website

  • Stadsarchief Brugge

    Het Stadsarchief van Brugge is een van de belangrijkste stedelijke archiefdepots van Europa.
    Het stedelijk archief, de eeuwenlang bewaarde documenten van het stadsbestuur, is de belangrijkste bron voor de Brugse geschiedenis. Dit uniek bestand krijgt nog regelmatig aanvulling, ook met privé-archieven.

    Het Stadsarchief van Brugge beheert om en bij de 13 kilometer archief. Medewerkers van het Stadsarchief verzamelen, bewaren, ordenen en inventariseren de stukken, om die dan beschikbaar te stellen voor het publiek.

    Bezoek de website

Previous
Previous

Publicatie: Brieven aan de Stad

Next
Next

Aurelie Zeebroek: van A naar B